Žvrgolenje ene ptice

10 januarja, 2008

Projekt kuhinja – zaključen!

Filed under: evridejski — sinica @ 09:33

Ponovoletno vreme je precej pripomoglo k manjši neprijetnosti opravila kot je nakup in montaža kuhinje. Kampirni kuhalnik in doma zbiti omarici so zamenjali steklokeramična plošča in bleščeči beli predalniki. Ker mi popolna razsutost kupljenega fleta in visoko zakreditiranje ne dovoljujeta prav hitrega renoviranja, je pač tako, da se je odločitev o nabavi kuhinje v letu in pol že večkrat oblikovala, vendar je realizacijo zmeraj nekaj prekinilo. Baje je pa ves keč v prioritetah. Peruanski instant špageti skuhani v stajanem snegu na s kamnom ograjenem kuhalničku skoraj 5000 metrov visoko nad morjem so itak daleč najboljši in kamnita ploščad s pogledom na Ranrapalco je daleč najlepša kuhinja.

makaroni.jpg                 BC6.jpg

Ampak vsemu tistemu podiranju sten, polaganju ploščic, brušenju parketa, rumenkanju in oranžkanju, pač enkrat sledi nakup pohištva.

jedilnikot                 razbitina 

In tako sem pretežen del zadnjega dneva leta 2007 preživela za kompjutrom na intenetni stani Ikeje. Dodobra sem o izbranem razmišljala še prva dva dneva novega leta in se potem tretjega zapeljala v Gradec. Tokrat sem Ikejo  obiskala že tretjič in ostajam pri pozitivnem mnenju. Ker v nakupovanjih ne uživam, težim pri tem predvsem za minimizacijo časa, tako tistega, ki je porabljen za iskanje všečnega in primernega, kot tistega, ki preteče od nakupa do dobave. Če se pa na koncu izkaže, da je cena za lepo dizajnirano in dovolj kvalitetno, ugodnejša kot drugje, potem izkoristim te prednosti. Nekaj uric sem res porabila, da sem po netu pregledala in izbrala ustrezne dimenzije in barve omaric, pomivalnega korita, pulta in kuhalne plošče in potem sprintala izbor, izračunala celotno vrednost, si zapisala številke posameznih artiklov in preverila zaloge. Potem je šlo še nekaj uric za vožnjo. Vendar nič več kot dve uri nista bili potrebni, da sem izbrane stvari po prispetju odpeljala iz trgovine in naložila v avto. Poiščeš oddelek za kuhinje, tam sedi za kompjutri kar nekaj svetovalcev, pokažeš sprintane želje, z pildkom se potem skeširaš in v manj kot pol ure, se na ekranu ob bifejčku, pokaže tvoja številka prevzema in zraven te že čaka kupljeno naloženo na voziček.
Še največ časa je vzela montaža. Vendar je bilo v paketih zapakirano prav vse potrebno in tako je ob pomoči domačega mojstra, ki mu kladivo, vrtalni stroj in vbodna žaga niso neznani in priloženih narisanih navodil, montiranje skoraj igra. Sobotni obisk bližnjega Merkurja je bil potreben tako le zaradi dokupa pipe. Ampak zaradi tamkajšnjega klepeta z novopečenim matičarskim očkom je bil tudi ta prav prijeten.

                    plac za futrat                    kuhnca

7 komentarjev »

  1. hudo dobro…yeeeah….torej sledi uvodna večerja ?, potem zjutraj v hribe in ker vidim, da imaš tudi zmrzovalnik, niti kasnejša večerja ne bo vzela preveč časa…saj pravim: prinesem vino.. sivi pinot ?, rumeni muškat ?, teran ?, refošk?, cviček ?..

    Komentar od lebanovo — 11 januarja, 2008 @ 08:47

  2. Itak. Za vino pa, ne vem točn al je bil teran al mrlot tista črnina, k nam je s Majo zadnč kar dobr po grlu tekla 🙂

    Komentar od sinica — 11 januarja, 2008 @ 09:13

  3. tisto je bila po mojem ena varianta refoška…po mojem… 😉

    Komentar od lebanovo — 11 januarja, 2008 @ 09:45

  4. Long live the Ikea!Poslikam enkrat te dni najine opravljene nakupe in predstavim flet skozi perspektivo before – after.
    Prijetno bivanje!

    Komentar od enxen — 11 januarja, 2008 @ 12:33

  5. Ohoj! Čestitam! Mislim, da mam jest tud take omarce, pa za pol manjši frižider;) Uživej!

    Komentar od jelenko — 13 januarja, 2008 @ 21:47

  6. Hvala, hvala. Vabljeni itak. Hladilnik je pa tko prevelik…razmerje hladilnik:zmrzovalnik, bi moglo bit pa pr men, kt hčeri kmečkih staršev ravno okrog obrnjeno 😉

    Komentar od sinica — 14 januarja, 2008 @ 07:06

  7. ja, ja, ti kar nafilaj :-)…da te spomnim na “kmečki” pedigre: dišijo mi krvavice, pečenice, žganci, zelje, ob nedeljah goveja župca, testanc, govedina iz juhe in potica tudi diši, pa kak ješprenj, čist se raznežim ob kakih slivovih knedlih, domače žganice se branim ne…pa kaki jabolčni zavitki, pa da ne pozabim: svetovno znani likerji na ptičji način… :-)..ajde, če moram za dobrote hodit v hribe, pa bom…hvala za vabilo…

    Komentar od lebanovo — 14 januarja, 2008 @ 15:14


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Komentiraj

Blog at WordPress.com.